Monday, January 24, 2011

Banner...oh banner...


Morning guys..Sejak dari tadi aku dok pk ape aku nk buat pagi nih memandangkan outstationku ditunda ke esok hari. Mmg xplan nk wat pape la..mula-mula ingat nk tido tapi think back that it maybe a waste of time.Already bored with sleep enough..For 6 month always sleep in the morning and i turned out nothing.hahahaha...So I figure out something..and....tadaa!! New banner..Hahahaha...

Sunday, January 23, 2011

Manusia Pertama...

Selalu kita dgr pasal org bergadoh pasal sape dulu..ade org ckp ayam dulu..ade org ckp telur dulu baru ade ayam..Setiap org ade jawapan masing-masing. Semua org ada hujah masing-masing kenapa ayam dulu atau kenapa telur dulu. Sebenarnya jawapan itu bagi aku sudah diberikan oleh Yang Maha Kuasa, Allah SWT.  Dalam Kitab ulung, Al-Quran Al-Karim menceritakan kisah seorang Nabi dan manusia pertama yang menghuni bumi Allah yang fana ini.

Thursday, January 13, 2011

Gila dipetang hari...hehehe...

ALTIMET

Adeeb Fabulos Cat

Selamat Pagi Dunia...

Selamat pagi semua. Xtau la blog ni ada pembaca ke x. Hahahaha...Aku pon xtau nk tulis ape untuk pagi nih. Bangun tadi mcm biasa je cuma badan rasa berat sgt. Selalu bangun terus mandi, solat subuh. Pagi td badan terasa berat sangat. Bila paksa bangun, da duduk kat tepi katil, rasa semua benda yang ada dlm bilik nih pusing² je. Dah berenti pusing tetiba lak rasa saket. Biar la. Kewajipan perlu ditunaikan cuma bezanya hari ni xmandi. Just amik wuduk je. Pas da selesai solat, tetiba masa tlg ma siapkan breakfast untuk adik² sambil siapkan adik² teringat lak lagu nasyid yang slalu aku nyanyi masa kat Taski Abim dulu..20 tahun yang lalu.ehehe..

Pukul 5 pagi kita mesti bangun,terus cuci gigi mandi dan solat subuh,
cium tangan ayah,cium tangan ibu,
terus amibil buku pergi sekolah

Jalan tepi-tepi jalan cepat-cepat,
sampai awal pagi cucikan kelas,
rajin baca buku, rajin mengira,
ikut cakap cikgu insyaALLAH..
BERJAYA!!!!!!

Hehe...best sangat lagu ni. Masa dulu kalau ustazah suruh bangun nyanyi, memang bergema satu kelas tu. hehe.. Eh..Tetiba pulak terjumpa pasal bnda nih..xsengaja je terjumpa. Biasa aku tekan Alt+253 shortcut untuk (²)..td masa tulis² tetiba pulak saje nk try shortcut tarikh yang sangat bermakna dlm hidupku..259..then ak try la tulis ALT+259..and guess what, the shortcut is for this..(♥)..LOVE..baru je tau nih..siyes..xcaya korang try...hehehe..

Wednesday, January 5, 2011

Kerana..

Sepanjang blog ini wujud, rasanya tidak pernah ada entry yang khusus untuk org yang sungguh bermakna dalam hidupku(selain dari family..). Bukan kerana malu untuk menyatakan yang hatiku ini sudah di tawan dan dimilikinya tapi atas sebab² yang aku sendiri sukar untuk menceritakannya.Xpe la..Pagi yang dingin ini akan kucuba ceritakan. Untuk dirinya yang sentiasa berada di hatiku, dan mungkin juga ada rakan²nya yang mungkin memandangku seolah-olah tidak kena dgn maksud 'cinta' dan 'sayang' (bagi mereka).