Tuesday, October 18, 2011

Does Love Need Reason?? (This may answer ur question hunny..)

Lady : Why do you like me..? Why do you love me?

Man : I can’t tell the reason.. but I really like you..

Lady : You can’t even tell me the reason… how can you say you like me? How can you say you love me?

Man : I really don’t know the reason, but I can prove that I love you.

Lady : Proof? No! I want you to tell me the reason. My friend’s boyfriend can tell her why he loves her but not you!

Man : Ok..ok!!! Erm… because you are beautiful, because your voice is sweet, because you are caring, because you are loving, because you are thoughtful, because of your smile, because of your every movements.

The lady felt very satisfied with the man’s answer. Unfortunately, a few days later, the Lady met with an accident and became comma. The Guy then placed a letter by her side, and here is the content:

Darling,

Because of your sweet voice that I love you… Now can you talk? No! Therefore I cannot love you.

Because of your care and concern that I like you.. Now that you cannot show them, therefore I cannot love you.

Because of your smile, because of your every movements that I love you.. Now can you smile? Now can you move? No, therefore I cannot love you…

If love needs a reason, like now, there is no reason for me to love you anymore.

Does love need a reason? NO!

Therefore, I still love you… And love doesn’t need a reason.

” Sometimes the best and the most beautiful things in the world cannot be seen, cannot be touched, but can be felt in the heart “

Selamat Tinggal...

Salam....

Kenapa entry ni tajuk dia sedih?sedih ke?ucapan "Selamat Tinggal" bukan selalunya bermaksud kesedihan.Kadang-kadang ia membawa maksud sesuatu yang sangat menggembirakan..Umpamanya "Selamat Tinggal Jerawat..", "Selamat Tinggal Kulit Berminyak.."..Gembira kan?Haa..Jadi bukan selalunya bermaksud kesedihan..Tapi untuk entry aku kali ni, ak pon xpasti ianya membawa maksud sedih atau gembira..atau mungkin kedua-duanya sekali jika sabit kesalahan?waa..dah macam kes juvana pulak..hahaha..

Untuk bahagian sedih, aku terpaksa ucapkan Selamat Tinggal buat sahabat baik ku yang dari aku skolah menengah sentiasa bersama dengan aku walau kawan-kawan aku dok perli aku xberbaloi kawan ngan dia..tapi dia lah yang selalu ada dengan aku semasa aku susah dan senang.Aku nk balik kampung xde tiket bas, dia la yang tolong hantar aku balik sampai depan rumah..Sewaktu aku terlambat pegi exam, dia la jugak yang tolong hantar aku btol2 sampai depan pintu dewan supaya aku boleh jawab exam dengan tenang. Dia yang aku maksudkan kat sini ialah Cik Kancil ku..Kereta pertama ku sejak dari aku skolah menengah lagi. Dari standard, sampai la macam2 jadinya...Mintak maaf sangat2 aku terpaksa lepaskan ko pergi andai takdir menentukan..Harapan aku semoga tuan baru akan menjaga ko lebih baik dari aku jaga ko selama nih..Terima kasih atas khidmatmu selama ini padaku. Mmg ak xkan lupakan segala jasa baik y ko da bagi untuk ku...

Then untuk part gembira pulak...........................act ak pon da lupa mana part gembiranya..hahahaha.. pasal entry ni ak tulis da lama. So dia save dlm draft. Baru teringat balik..Nanti bila ak da ingat balik ak sambung balik entry ni ye..So sorry guys..(bajet orang marah lak kalau ak xsambung..hahahaha...)

Monday, August 22, 2011

Demam

I do not know what shud i put as a title for this entry. Ireally dont know.I just wanna write as i do not have anyone to be talked to..I noe that Allah is always there but i still wanna write..and yet i still dun even know what i actually want to write about..huhu...

Ok la..lets talk about wat happen today and the weekend..Start from weekend first la..Normal la like in movies they will story the prologue first before the flashback scene..hahaha...so for the last weekend, there is nothing much interesting happen. It just i lepak2 at the NSL Garage with my fellow friends untill being captured sleep with the most erotic way..hahahaha...just check in my FB to see me do that stupid thing..hahahaha..(ramai sungguh paparazzi n mamarazzi..hahaha...)..so tired taw watching they spray one of my friend's car, mr Acin Acun..nk post gmbr tp mungkin tenet prob lak malam ni..xpe la..later je post gmbr tu..

And also on sunday, ajak my gf g soping baju raya after heard the rumours said that metrojaya had a sale in PICC..so we r going there and end up buying the hantaran kawen..so no baju raya for me this year..huhuhu...but its ok la..this time only ape salahnya kan..after this then raya la..for our biggest day ever..huhu..

After the whole day of shopping+lepakking at the bengkel at the night, the result is i got the backpain on monday so got MC from in-house clinic..thing of not taking the MC but i really cant hold it anymore..i cant sit properly..n it make even more pain if sit..n also i cant walk or stand to long..so the best way is to go back n laying down..for the whole day after being injected by the doctor..Batal sudah my fasting..huhu..i dont want to be injected but it is really darurat..huhu..and it make my head spool as fast as my turbo spool...Thank Allah i can be at home safely..nyaris2 want to smack the lori sampah at the traffic light..eyes close but kaki keep up push the pedal..huhu..n being horned for sleeping at the traffic light..hahahaha...this is my first time..until my window being knocked by the car owner behind.. but see me not well, they stop the other cars and escort me back...(abg polis rupanya..huhu..)...thanks abg polis..next time escort me again ye..awal sikit sampai..hehehe...

so till we meet again next time..have to sleep.taking medicine make me feel dizzy again...hhuhuhu...

Assalamualaikum...


Saturday, August 13, 2011

Salam Ramadhan

Assalamualaikum semua...

Lama sudah aku tak menaip dalam blog nih semenjak aku dah berkerjaya ni..Bukan malas tapi agak sibuk dengan tugas-tugas harian yang memang xpenah nk sudah. Tambahan pulak laptop yang terlalu "canggih" tidak mengizinkan aku untuk menaip sangat..Last-last bila dah betol-betol rosak terpaksa jugak la beli baru..So ni menaip pakai laptop baru la..hehe..alhamdulillah rezeki bulan ramadhan..

Emm..Sedar xsedar, dah masuk bulan Ramadhan kita. Rasanya baru lagi ramadhan yang 3tahun lepas.. hehe..Sama-samalah kita bersyukur atas kesempatan yang masih diberikan untuk menikmati Ramadhan kali ini..Belom tentu kita masih boleh menikmati Ramadhan tahun hadapan..Bukan mendoakan kematian tapi Ajal Maut kita xtau bila..Gunakan lah bulan yang dipenuhi dengan keberkatan ini untuk memperoleh ganjaran yang dijanjikan oleh Allah untuk Hamba-Nya..

Act aku xde benda pon nk tulis ni..tapi rasa sangat nk menulis..Mungkin sbb banyak sangat yang berlaku dalam hidop aku selama aku bekerja ni so xtau mana satu aku nk cerita dulu. Xpe la.. Ini untuk permulaan selepas lama xmenulis kan.. Nanti aku tulis la lagi..Bukan susah pon kan..Laptop baru la katakan...hahahahaha....

Ok guys n gurls..Chow dulu eh..mungkin petang-petang sket aku sambung lagi eh..nk pk jap ape nk tulis ni..ehehehhe...

Assalamualaikum wbt..

Friday, March 18, 2011

Brain Quiz Test...

Waa..after soo long of silent mode, suddenly i feel want to write something..act there are many things to be wrote but I'm too tired..just reach shah alam la...huhu..so for now i thought i wanna share about the test that I've been done just now...online je the test..hahaha...some of the result is right and some i think a lil bit deviate from who i think i am..(i think..hahaha..)

So this is the result...


Monday, January 24, 2011

Banner...oh banner...


Morning guys..Sejak dari tadi aku dok pk ape aku nk buat pagi nih memandangkan outstationku ditunda ke esok hari. Mmg xplan nk wat pape la..mula-mula ingat nk tido tapi think back that it maybe a waste of time.Already bored with sleep enough..For 6 month always sleep in the morning and i turned out nothing.hahahaha...So I figure out something..and....tadaa!! New banner..Hahahaha...

Sunday, January 23, 2011

Manusia Pertama...

Selalu kita dgr pasal org bergadoh pasal sape dulu..ade org ckp ayam dulu..ade org ckp telur dulu baru ade ayam..Setiap org ade jawapan masing-masing. Semua org ada hujah masing-masing kenapa ayam dulu atau kenapa telur dulu. Sebenarnya jawapan itu bagi aku sudah diberikan oleh Yang Maha Kuasa, Allah SWT.  Dalam Kitab ulung, Al-Quran Al-Karim menceritakan kisah seorang Nabi dan manusia pertama yang menghuni bumi Allah yang fana ini.

Thursday, January 13, 2011

Gila dipetang hari...hehehe...

ALTIMET

Adeeb Fabulos Cat

Selamat Pagi Dunia...

Selamat pagi semua. Xtau la blog ni ada pembaca ke x. Hahahaha...Aku pon xtau nk tulis ape untuk pagi nih. Bangun tadi mcm biasa je cuma badan rasa berat sgt. Selalu bangun terus mandi, solat subuh. Pagi td badan terasa berat sangat. Bila paksa bangun, da duduk kat tepi katil, rasa semua benda yang ada dlm bilik nih pusing² je. Dah berenti pusing tetiba lak rasa saket. Biar la. Kewajipan perlu ditunaikan cuma bezanya hari ni xmandi. Just amik wuduk je. Pas da selesai solat, tetiba masa tlg ma siapkan breakfast untuk adik² sambil siapkan adik² teringat lak lagu nasyid yang slalu aku nyanyi masa kat Taski Abim dulu..20 tahun yang lalu.ehehe..

Pukul 5 pagi kita mesti bangun,terus cuci gigi mandi dan solat subuh,
cium tangan ayah,cium tangan ibu,
terus amibil buku pergi sekolah

Jalan tepi-tepi jalan cepat-cepat,
sampai awal pagi cucikan kelas,
rajin baca buku, rajin mengira,
ikut cakap cikgu insyaALLAH..
BERJAYA!!!!!!

Hehe...best sangat lagu ni. Masa dulu kalau ustazah suruh bangun nyanyi, memang bergema satu kelas tu. hehe.. Eh..Tetiba pulak terjumpa pasal bnda nih..xsengaja je terjumpa. Biasa aku tekan Alt+253 shortcut untuk (²)..td masa tulis² tetiba pulak saje nk try shortcut tarikh yang sangat bermakna dlm hidupku..259..then ak try la tulis ALT+259..and guess what, the shortcut is for this..(♥)..LOVE..baru je tau nih..siyes..xcaya korang try...hehehe..

Wednesday, January 5, 2011

Kerana..

Sepanjang blog ini wujud, rasanya tidak pernah ada entry yang khusus untuk org yang sungguh bermakna dalam hidupku(selain dari family..). Bukan kerana malu untuk menyatakan yang hatiku ini sudah di tawan dan dimilikinya tapi atas sebab² yang aku sendiri sukar untuk menceritakannya.Xpe la..Pagi yang dingin ini akan kucuba ceritakan. Untuk dirinya yang sentiasa berada di hatiku, dan mungkin juga ada rakan²nya yang mungkin memandangku seolah-olah tidak kena dgn maksud 'cinta' dan 'sayang' (bagi mereka).