Thursday, October 22, 2009

Best FYP team...

Log,hari nih ak hepi sket..rasanya macam aku punya beban tu da kurang. Secara xlangsung ak nye serabut pon kurang la..hehehe...
ko nk tau x nape?
Td ak p jumpa SV ak..sape lagi...Dr Chow Weng Sum la...
selama 1 sem nih ak knal dia, nih la ak rasa conversation ak y terbaik ak ngan dia..
Aku pon xsangka aku boleh speaking english tanpa ade rasa gugup..
xkisah la bertabur ke ape ke, janji dia paham ape aku cakap...hehehe...
Sedikit sebyk, aku rasa da blh mula ape aku nk tulis dalam aku punya report nih..
Due date pon dia kate xkisah bile nk hntr..janji hantar bile siap..
mmg terbaik la Dr...hehe...
Pastu, dia siap kenalkan aku ngan sorg student master..Mas Rully name dia..org Indon tp da pindah Bandar U..sempoi giler..Dia siap ajak lagi g skali ke Ipoh untuk blajar guna AAS..atau name penuh dia Atomic Absorption Spectrophotometer....

Da hilang da serabut nih..sekarang tinggal FYDP, ngan IACS...
waaaaaa...hepinya ku rasa...
hik3...
Alhamdulillah...terima kasih Ya ALLAH kerana permudahkan dan tunjukkan jalan keluar untuk hambaMu ini....

Wednesday, October 21, 2009

Bosan...

Log...pale ak semak la..
sume mende y ak wat xkena..ak nk stadi IACS, teringat FYP..
Aku nk wat FYP, tetiba mai msg pasai FYDP lak...
br nk wat FYDP, mai kata ada project SM lak...
aku xtaw mana satu aku nk fokus nih...
Sorry eh Log kalau aku dok ngadu kat ko je..xtau da aku nk ngadu kat sape nih..
kat ko je la aku dok ngadu...
Hmm...

Sambung balik la stadi..nk kuar p minum pon xde member...
kalau la aku tau chemi nk kna wat FYDP mmg aku xamik la dulu..

Lagu best....

wei Log..ko tau x, masa cuti deepavali hari tu kan adik aku bagi 1 lagu best..
tajuk lagu dia Cari Jodoh.. Wali Band nyanyi..aku pon xtau band mane nih tp mcm band indon je..xkisah la dari mane pon..y penting aku suke la lagu nih..
ko pon mesti suke jugak kan Log..nih ak letak lirik dia..nnt ko hapal lagu nih, kite nyanyi sesame eh...

Wali Band - Cari Jodoh

Apa salahku apa salah ibuku
Hidupku dirundung pilu
Tak ada yang mau dan menginginkan aku
Tuk jadi pengobat pilu
Tuk jadi penawar rindu
Tuk jadi kekasih hatiku

*
Timur ke barat selatan ke utara
Tak juga aku berjumpa
Dari musim duren hingga musim rambutan
Tak kunjung aku dapatkan
Tak jua aku temukan
Oh tuhan inikah cobaan

**
Ibu-ibu bapak-bapak
Siapa yang punya anak
Bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku

***
Pengumuman-pengumuman
Siapa yang mau bantu
Tolong aku kasihani aku
Tolong carikan diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau

Back to *, **, ***

Ibu bapak punya anak
Bilang-bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku

Back to ***

Facebook oh facebook....

Hmm..lamenye ak tinggal blog..da lame xpost lam blog nih..
y ada pon amik dari page org len..
Ak xtau samada keputusan ak close facebook tu ok ke x.. Kalau nk ikotkan, mmg syg sgt nk close akaun tu..yela..kat facebook tu la ak kenal ramai org..dpt kontek balik kawan² lame..and kat facebook tu jugak la ak luahkan isi hati ak..ak gambarkan life ak..tp ak rasa ade y xkena je..jadi, ak rasa buat masa ni itu lah keputusan terbaik yang ak mampu buat...
Aku pon xtau..It is just like there is something linger in my mind..so many things to be think..Dengan prob family nye, prob personal nye, stadi, fyp, fydp, final exam...
Adoi...mmg serabut btol..
Kalau dulu masa ak intern, blog ni la tempat ak luahkan perasaan selain dari ak ngadu sendiri kat abg pacai..tp skrg nih ak rasa, i have to be strong..ak xblh kalah..The end line is just around the corner..ak xnk dgn problem² ni ak xdpt habiskan blajar and secara xlangsung bagi kesan pada masa depan aku..biar lah aku abiskan sume nih.. aku dah penat..I try to absorb all the pressure but i'm already saturated..rasanya dah xleh nk absorb lagi dah..i have to release all the pressure back but i just don't know where and how..sumtime aku rasa nk je ak g clubbing balik..nk je aku lepak² lame²...tp ak tau..mende tu sume xdapat nk releasekn secara total..and maybe hanya buatkan pressure tu bertambah je..

So, memandangkan aku dah xde facebook, aku rasa ini je la medium y aku ada untuk luahkan ape sahaja y aku rasa..sedih,kecewa,gembira,serabut,serabai...sekurang²nya walaupun ko xleh ckp, tp at least ak blh cari sumone (or shud i say sumthing??) untuk ak ceritakan ape yang ak rasa..Lagi pon lagi selesa aku rasa..kalau aku marah ko pon, bukan ko blh marah aku balik..hahaha..

Ak nk mkn la kejap..nnt aku cite lagi kat ko eh law ade pape..ok!